marți, 19 martie, 2024

Volodimir Zelenski a explodat, după ce Henry Kissinger a spus că Ucraina trebuie să cedeze teritorii: Li se pare în regulă o pace cu preţul vieţii altora

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a criticat din nou, joi după-amiază, într-un discurs rostit prin videoconferinţă în Parlamentul Letoniei, iniţiativele privind negocieri de pace care în opinia sa ar avantaja Rusia.

"Există oameni, iar mulţi dintre ei sunt printre cei mai puternici ai acestei lumi, care consideră că nu contează toate naţiunile, care cred că o naţiune poate fi uitată în încercarea de a menţine pacea, chiar pacea temporară, chiar pacea iluzorie; chiar pacea care a avut preţul a zeci de mii de oameni ucişi, a sute de mii de oameni deportaţi, a milioane de oameni care şi-au părăsit patria. Lor li se pare în regulă acest lucru, o pace cu preţul vieţilor altora. Dar acest lucru nu ar trebui să fie normal", a declarat Volodimir Zelenski în discursul rostit prin videoconferinţă în faţa membrilor Parlamentului Letoniei.

Aceasta este o nouă reacţie a lui Volodimir Zelenski faţă de afirmaţiile fostului secretar de Stat american, Henry Kissinger, care a sugerat la Forumul Economic Mondial de la Davos negocieri cu Rusia pe baza situaţiei frontierelor anterioară lansării invaziei militare ruse în Ucraina, adică menţinerea ocupaţiei ruse asupra regiunii Crimeea şi a unor zone din Donbas.

Zelenski criticase deja dur, miercuri, propunerea lui Henry Kissinger, amintind de atrocităţile comise de armata rusă în Ucraina.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img