vineri, 29 martie, 2024

Vom fi primii care cerem unirea cu Republica Moldova! PMP Iasi: “Ar trebui sa dispara urmarile pactului criminal Ribbentrop – Molotov”

Distribuie:

Publicat:

In anul Centenarului si in preajma implinirii a 80 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov, Partidul Miscarea Populara face primul pas spre reintregire!

In contextul asumarii de catre aproape 90 de localitati din Republica Moldova a unei declaratii de unire cu Romania, consilierii PMP vor solicita Consiliului Local al Municipiului Iasi, semnarea unui document prin care Iasul sa faca pasul hotarator pentru cele doua tari, la 100 de ani de la Marea Unire. “Noi, consilierii PMP dorim sa fim primii care sa declare in mod public faptul ca este momentul ca Republica Moldova sa se uneasca cu Romania. In cel mai scurt timp posibil vom depune un proiect de hotarare de Consiliu Local prin care vom solicita ca Municipiul Iasi sa isi asume declaratie de unire“, a declarat Violeta Gaburici, liderul consilierilor PMP din Consiliul Local Iasi.

Astfel, in urma demersului PMP, municipiul Iasi va fi primul oras din Romania care-si va asuma declaratia de unire a Republicii Moldova cu Romania. 

Restabilirea frontierei Romaniei pe malul Nistrului este obiectivul de tara, asumat de catre presedintele Traian Basescu si de catre toti membrii partidului.

“Nu mai este o noutate faptul ca PMP si-a asumat, ca proiect de tara, unirea Republicii Moldova cu Romania. Totodata, in contexul in care in 2007 am initiat procedura de infratire dintre municipiile Iasi si Chisinau consider ca in preajma zilei de 27 martie, Consiliul Local Iasi ar trebui sa adopte, de principiu, aceasta declaratie de unire. Prin aceasta actiune, noi, iesenii ne vom reafirma sprijinul si sustinerea pentru fratii nostri de peste Prut. In plus, este anul Centenarului, anul in care trebuie sa dispara urmarile pactului criminal Ribbentrop – Molotov, iar granitele Romaniei Mari sa revina pe Nistru, a declarat deputatul Petru Movila, presedintele PMP Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img