vineri, 29 martie, 2024

Vopsea de par din resturi de coacaze negre

Distribuie:

Publicat:

Cercetatorii din Leeds, Marea Britanie, au realizat o vopsea de par din resturile care ramân in urma extragerii industriale a sucului de coacaze negre, .

Denumita Ribena, noua vopsea de par este sigura pentru utilizare, fiind anuntata lansarea pe piata la sfârsitul verii 2018. Este un derivat al bauturii cu acelasi nume, un suc de coacaze negre in urma extragerii caruia ramân mii de tone de resturi. Exact aceste coji si urme de miez de fruct stau la baza noului produs de infrumusetare. Tehnologia pe care au patentat-o expertii de la Universitatea din Leeds are capacitatea de a furniza nuante de la rosu intens si purpuriu, la albastru si numeroase tonuri de castaniu, noteaza taifasuri.ro, care citeaza „The Telegraph”. „Antocianinele sunt pigmentii care furnizeaza culoarea majoritatii fructelor de padure si a multor legume. Sunt solubili in apa, lipsiti de toxicitate si ca urmare nu prezinta reactiile alergice pe care le pot declansa colorantii sintetici. Mai mult, se leaga puternic de proteine, iar parul uman exact asta este, o proteina”, explica expertul Richard Blackburn.

Scopul cercetatorilor a fost acela de a crea un produs care sa linisteasca utilizatorii cu privire la componenta produselor de ingrijire. „Aceasta este o formula biodegradabila care minimizeaza riscurile potentiale pentru sanatate pe care le pot prezenta produsele chimice standard pentru vopsirea parului”, adauga Blackburn. Potrivit articolului publicat in revista „Journal of Agricultural and Food Chemistry”, testele au aratat ca noua gama de vopsea de par din resturi de coacaze negre rezista la minimum 12 spalari, similar cu orice vopsea semipermanenta care se gaseste in prezent in comert.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img