joi, 25 aprilie, 2024

Vor fi concedieri, taieri de salarii sau INSOLVENTA la Metrorex: Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, anunta ca alta cale nu exista

Distribuie:

Publicat:

 

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut miercuri, la Palatul Victoria, o serie de anunțuri care aruncă în aer negocierile cu protestatarii de la metrou. El a afirmat că este „imposibil” să nu fie concedieri sau tăieri de salarii și e posibil să se ajungă inclusiv la insolvență:

Au aparut povesti in spatiul public in ultimele 24 de ore care sunt ca la Radio Erevan. Circula un fake news de la sindicat ca s-a pus batista pe tambal, ca salariile raman, personalul ramane. E complet fals

Actiunile penale la DNA si DIICOT isi vor continua cursul

Nu negociem legea. In ce ne priveste la Ministerul Transporturilor si Metrorex nu exista nicio intentie de a da vreun pas inapoi.

Metrorex depune azi la tribunal cererea pentru depsagubire. Nimeni nu scapa de raspundere

S-a bătut Ion Rădoi că salarizarea si personalul rămân la fel. Matematic si contabil e imposibil. Bugetul nu acopera plata salariilor la nivelul actual. Ori se renegociaza salariile, ori disponibilizari, ori varianta a treia cea mai putin fericita dar se va ajunge acolo daca nu exista intelepciune: insolventa si o campanie care intra in insolventa are liberatate mai mare sa faca concedieri sau taieri de salarii (….) Salarii 900.000.000 de lei, venituri 200.000.000 de lei, alocare de la buget 600.000.000 de lei  nu se poate, nu e sustenabil, e o gaură fără fund. E matematică, dacă nu ai venituri cu care să acoperi cheltuielile, nu ai cum sa funcționezi. Unul din planurile de creștere a veniturilor e să luăm banii care sunt ai noștri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img