vineri, 19 aprilie, 2024

Vrei sa iti intaresti imunitatea? Incearca aceasta combinatie

Distribuie:

Publicat:

Fie ca suntem copii, fie ca nu, avem nevoie de o imunitate crescuta mai ales la schimbarile de anotimpuri, cand organismul nostru face un efort suplimentar de a se adapta. Alaturi de un stil de viata sanatos, fara fumat, extragreutate si cu multe exercitii fizice, o dieta sanatoasa, bogata in vitamine si minerale asigura bunastarea intregului sistem imunitar astfel ca infectiile pot fi atacate si invinse fara a face apel la pilule si medicamente. Sucurile de fructe si legume ar trebui sa nu lipseasca din alimentatia noastra zilnica.

Cele mai eficiente, dar si cele mai gustoase sunt cele de portocale amestecate cu mere la care putem adauga legume crude precum sfecla rosie, morcovul, telina sau spanacul. Sucul de catina contine minerale si de doua ori mai multa vitamina C decat macesele, plus vitamina A si betacaroten. Catina poate fi consumata si sub forma de sirop care, pentru a-si pastra proprietatile se prepara la rece sub forma de tinctura sau decoct. si macesele au un continut ridicat de vitamina C, potrivit unor fitoterapeuti de 50 de ori mai mare decat al lamailor.

in plus, contin calciu si magneziu, fier, fosfor potasiu, seleniu, zinc, compexul B de vitamine, precum si vitamina K. Ciupercile sunt bogate in proteine, potasiu si vitamina D, acid folic si fier. Carnea de vita este bogata in zinc, unul dintre mineralele care lipseste adesea din nutritia adultilor, potrivit unui studiu american, mai ales a celor vegetarieni. Lipsa de zinc duce la o cresetere a riscului de infectii, potrivit prevention.com. Prezenta zincului in dieta e foarte importanta pentru dezvoltarea globulelor albe, care ajuta sistemul imunitar sa recunoasca si sa distruga bacteriile si virusii. Pentru aceia care nu sunt fani ai carnii de vita o pot inlocui cu stridii, cereale fortificate, carne de porc sau de pasare de curte, iaurt sau lapte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img