vineri, 19 aprilie, 2024

Vrei sa repari o drujba defecta? Iata de ce multe defectiuni pot necesita un demaror pentru drujba nou!

Distribuie:

Publicat:

Drujba este o unealta folositoare in orice gospodarie, insa aceasta ajunge sa fie uzata dupa o anumita perioada si poate incepe sa functioneze intr-un mod necorespunzator. Majoritatea defectiunilor sunt cauzate de blocul motor, dar acestea pot avea loc si din cauza instalatiilor auxiliare.

Indiferent de situatie, este important sa fie efectuate reparatiile necesare, adesea fiind nevoie de inlocuirea unui demaror drujba cu unul nou. Iata cum se desfasoara procesul!

De ce trebuie sa dai jos carcasele care acopera componentele drujbei?

Etapa de desfacere este obligatorie atat pentru reparatiile partiale, cat si pentru cele totale. Motivul consta in faptul ca aceasta este singura modalitate prin care se pot face toate verificarile la motor, bloc si auxiliare.

Drujba poate necesita, de multe ori, o serie de modificari la carburator sau la filtrul de aer. Pe de alta parte, asigura-te intotdeauna ca nu deteriorezi aceste parti, deoarece sunt cele mai sensibile.

Cum se desface setul motor?

In primul rand, indeparteaza fisa bujiei de langa conector. In aceasta etapa iti trebuie uneori o cheie speciala, dar poate fi utilizat si un cleste de dimensiuni mari. Atunci cand vrei sa analizezi setul de langa un demaror pentru drujba, alcatuit din cilindru, piston, bolt si segmenti, nu uita faptul ca produsul ar putea sa nu prezinte o chiulasa demontabila.

In schimb, aceasta s-ar putea afla direct in cilindru, astfel ca demontarea trebuie sa aiba loc intr-un mod mai delicat. Cilindrul este prins de blocul motor prin intermediul unor suruburi, in care trebuie introdusa o cheie lunga prin gaura din cele 4 colturi. In unele situatii, in aceeasi zona pot exista prezoane sau un cap tubular.

Imediat ce treci peste etapa de demontare a cilindrului, trebuie sa desfaci pistonul. In consecinta, este obligatoriu sa dai jos inelul de siguranta de pe canal. Acest lucru se face cu ajutorul unei surubelnite, insa este important sa nu rupi nimic prin rasucire.

In cazul in care procesul ti se pare complicat, poti lua legatura cu un specialist. Acesta te poate ajuta sa schimbi un demaror drujba in conditii de siguranta si sa montezi totul inapoi intr-un timp redus.

De ce drujba nu mai taie?

Cauzele unui astfel de eveniment pot fi legate de lant. Daca acesta este tocit, cel mai bine ar fi sa cureti resturile din lemn si sa-l ascuti cu o masina speciala. Un alt lucru pe care trebuie sa-l faci este sa verifici tensiunea. Pe masura ce drujba se incalzeste, lantul devine mai lejer. De aceea, este recomandat sa iei o pauza la fiecare 30 de minute atunci cand o folosesti.

Daca lama este deteriorata, rotirea lantului nu mai poate avea loc in mod optim. Drujba functioneaza, dar nu taie bine? Probabil sabotii nu mai angreneaza suficient tamburul. In acest caz, poate fi necesara o inlocuire completa a unui demaror pentru drujba si a altor piese din interior.

Cum sa te asiguri ca drujba ramane functionala?

Performantele fiecarei drujbe sunt diferite si nu se ridica intotdeuana la nivelul asteptarilor. Drept urmare, este recomandat sa investesti intr-un model de calitate. Chiar daca acesta este mai scump, o drujba pe benzina prezinta un nivel de randament superior si posibilitatea de alimentare de la distanta.

In cazul in care produsul ajunge sa fie foarte uzat, de multe ori devine necesar sa inlocuiesti un demaror pentru drujba cu altul nou. Alege un magazin online de incredere, asa cum este generalmotor.ro, si vei putea achizitiona aceasta piesa la un pret accesibil!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img