vineri, 29 martie, 2024

Vrei un ten perfect? Iata 10 alimente pe care sa le mananci zilnic

Distribuie:

Publicat:

Daca vrei sa ai un ten perfect, cu siguranta iti achizitionezi cele mai bune produse de ingrijire si de make-up. Chiar si asa, nu esti intotdeauna multumita de efectele lor.

Poate ca ar trebui sa actionezi si de la “interior” pentru a avea o piele sanatoasa si stralucitoare. Iata 10 alimente pe care este recomandat sa le mananci zilnic ca sa ai un ten perfect.

1. Ardei gras rosu

Este gustos si hranitor si il poti consuma atat crud, cat si gatit. Un singur ardei gras rosu pe zi iti acopera mai mult de 100% doza zilnica recomanda de vitamina C. In plus, ardeiul gras rosu contine fibre si vitamina B6, carotenoide si alte substante care cresc circulatia sangvina la nivelul pielii si previn aparitia ridurilor. Mai mult, carotenoidele din ardeiul gras lupta impotriva acneei.

2. Ciocolata neagra

Este bogata in antioxidanti, acizi grasi si flavonoide care dau stralucire pielii. Cacaoa din ciocolata ajuta vasele de sange sa se relaxeze, creste circulatia sangvina la nivelul pielii si o protejeaza impotriva razelor solare. Pentru a beneficia de toate aceste efecte ale ciocolatei, aceasta trebuie sa fie cel putin 80% cacao.

3. Somon

Somonul este un aliment excelent care combate stresul, anxietatea si depresia, gratie continutului de vitamina D. Totodata vitamina D ajuta la prevenirea bolilor de inima, colon si pastreaza sanatatea creierului si a oaselor. Mai mult, somonul contine acizi grasi omega3 care previn inflamatiile si reduc ridurile si acneea, dar care si hidrateaza pielea de la interior.

4. Ulei de cocos

Una dintre cele mai bogate surse de grasimi saturate, uleiul de cocos contine si acid lauric, o substanta cu puternic efect antibacterian si antiviral, care tine departe virusurile, infectiile, inflamatiile si acneea. De asemenea, uleiul de cocos contine acizi grasi esentiali, precum si vitamina E care pastreaza pielea moale, catifelata, hidratata si fara riduri.

5. Ceaiul verde

Ceaiul verde contine antioxidanti si un aminoacid unic – L-teanina – care ajuta corpul sa se relaxeze si reduce astfel nivelul stresului. Cand ceaiul este fierbinte, elibereaza catehine, antioxidanti cu proprietati antiinflamatorii si anticancerigene dovedite. In plus, ceaiul verde reduce tensiunea arteriala.

6. Spanac

Spanacul contine fier, acid folic, crolofila, vitamina E, magneziu, vitamina A, fibre, proteine vegetale, vitamina C. Cu puternic efect antioxidant, spanacul face foarte bine pielii, curatand-o de la interior.

7. Semintele

Chia, canepa, floarea soarelui, dovleac, in, toate au seminte care sunt benefice pielii. Ele sunt bogate din seleniu, vitamina E, magneziu si proteine care protejeaza pielea, o hidrateaza si previn aparitia ridurilor. De asemenea, magneziul reduce stresul, iar acizii grasi omega3 au efect benefic impotriva acneei.
 
8. Telina

Multi ocolesc telina pentru ca nu ii cunosc beneficiile. Aceasta planta miraculoasa contine vitamina K, esentiala pentru buna circulatie a sangelui, reduce tensiunea arteriala si nivelul stresului. Telina contine sodium natural, potasiu si apa care previn deshidratarea.

9. Papaya

Acest fruct exotic are o istorie bogata in ceea ce priveste beneficiile nutritionale. Scazut in calorii, papaya nu are colesterol si este excelent in curele de slabire. Papaya contine antioxidanti precum vitaminele C si E, betacaroten, pentru reducerea inflamatiilor si a acneei. In plus, vitamina C ajuta la protectia pielii impotriva razelor soarelui.

10. Morcovi

Morcovii nu sunt buni numai pentru ochi, ci si pentru piele. Bogati in vitamina A, morcovii previn productia excesiva de celule la nivelul pielii si excesul de sebum care duc la blocarea porilor.

Sursa: sfatulparintilor.ro 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img