vineri, 29 martie, 2024

Vremea 24 aprilie. Cea mai calda zi de la inceputul anului. Unde va ploua

Distribuie:

Publicat:

Meteorologii vin cu vesti bune. In Capitala, pe 24 aprilie sunt anuntate 30 de grade. Va fi, probabil, cea mai calda zi de la inceputul anului, dar se anunta si ploi.

Locuitorii Capitalei vor avea parte de caldura neobisnuita si in zilele urmatoare. Maximele vor ajunge la 28..29 de grade, iar minimele vor ramane mai mari de 12 grade Celsius. Norii se vor inmulti si vor aduce averse si descarcari electrice dupa pranz, atat joi, cat si vineri.

Cu toate acestea, soarele nu va straluci intreaga zi in toata tara. Dupa-amiaza vor aparea conditii pentru ploi ca de vara, cu tunete, fulgere si vant mai intens. Acestea vor mai racori putin atmosfera, inclusiv in Bucuresti.

In majoritatea zonelor, vremea  24 aprilie va deveni in general instabila. Cu precadere pe parcursul zilei, vor fi innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Iar acest lucru va determina si o scadere minora a temperaturii resimtite.

In regiunile sudice va fi in continuare o vreme deosebit de calda, iar fenomne asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala pe arii restranse, in special spre seara.

Vor fi conditii de grindina si ploi cu caracter torential

Ploile vor avea si caracter torential, izolat cantitatile de apa vor fi insemnate si vor fi conditii de grindina.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 18 si 28 de grade, mai ridicate in Oltenia si Muntenia, spre 29…30 grade. Minimele termice vor fi cuprinse intre 8 si 15 grade.

Presiunea atmosferica va creste dinspre sud-vest – nerevenind, insa, la normal.

Temperaturile vor trece de 20 de grade in toata tara cu exceptia litoralului si vor ajunge la 29 de grade in regiunile sudice. Abia vineri, acestea vor mai bate putin in retragere si se vor opri la 26 de grade Celsius, tot in sud. Aversele cu tunete, fulgere si vant vor aparea din loc in loc in fiecare zi, cu frecventa mai mare la munte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img