News Flash:

VREMEA pana pe 13 aprilie. Ce temperaturi vor fi si cat va ploua in urmatoarele doua saptamani in fiecare regiune a tarii

31 Martie 2014
1745 Vizualizari | 0 Comentarii
Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 31 martie - 13 aprilie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

 MOLDOVA

In ultima zi a lunii martie, vremea va fi usor mai calda decat in mod normal, cu o medie a temperaturilor maxime de 17 grade. Pana in data de 2 aprilie, insa, valorile termice diurne vor scadea cu aproximativ 10 grade, astfel ca vremea va deveni rece pentru aceasta perioada. In urmatoarele doua zile regimul termic revine la cel de la inceputul saptamanii, pentru ca in week-end o noua racire sa coboare media maximelor termice pana in jur de 10 grade. In cea de a doua saptamana valorile diurne nu vor mai avea variatii importante si se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Temperaturile nocturne vor avea oscilatii asemanatoare. Cele mai reci dimineti vor fi in 3, respectiv 6 si 7 aprilie, cand se vor inregistra valori termice sub pragul inghetului.

Vor fi posibile ploi aproape in fiecare zi, dar pe arii restranse. In jurul datelor de 2, respectiv 5 aprilie izolat pot aparea si precipitatii mixte, mai ales in zona deluroasa.

 DOBROGEA

In prima parte a intervalului, regimul termic va avea oscilatii considerabile, de la medii ale temperaturilor maxime de 15...16 grade in primele doua zile, pana la doar 9...10 grade la mijlocul saptamanii si din nou in week-end. Cea de a doua saptamana va debuta cu o incalzire a vremii, apoi nu vor mai fi variatii termice importante, maximele urmand a se situa in apropierea mediilor climatologice specifice datei din calendar, respectiv in jurul a 14 grade. In privinta temperaturilor minime, media pe intreaga regiune va fi pozitiva pe tot parcursul perioadei de prognoza si va oscila intre 2 si 7 grade.

Vor fi conditii ca pe arii restranse sa ploua slab, pana in jurul datei de 5 aprilie cand ploile se extind. In cea de a doua saptamana probabilitatea de aparitie a ploilor va creste dupa data de 8 aprilie.

MUNTENIA

In prima saptamana vremea va fi usor mai calda decat in mod normal pentru aceasta data in zilele de 31 martie, 1 aprilie si din nou in data de 4 aprilie, cand se vor inregistra si temperaturi maxime de peste 20 de grade. In rest vremea va fi racoroasa, cu medii ale maximelor termice de doar 11...12 grade. In cea de a doua saptamana valorile diurne vor creste si vor ajunge treptat la normalul perioadei, in jur de 17 grade. In cursul noptilor se vor inregistra minime termice situate, in medie, intre 2 si 5 grade. Cele mai scazute temperaturi vor fi in diminetile de 6 si de 7 aprilie cand vor fi posibile si valori usor sub pragul inghetului.

In jurul datei de 5 aprilie va ploua pe arii extinse. In restul intervalului, atat in prima, cat si in cea de a doua saptamana, ploi pot sa apara doar trecator si pe spatii restranse.

moldova dobrogea muntenia oltenia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041785 (s)