vineri, 26 aprilie, 2024

Vremea rea a facut ravagii in toata tara! Zeci de arbori au cazut pe masini si carosabil, imobile, curti si subsoluri inundate

Distribuie:

Publicat:

In ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit in 11 judete pentru inlaturarea efectelor negative ale ploilor abundente. Peste 40 de arbori au cazut pe carosabil sau masini, iar mai multe imobile, curti si subsoluri au fost inundate, potrivit IGSU.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a transmis marti dimineata ca in ultimele 24 de ore, la nivel national au fost emise 91 atentionari si avertizari imediate Cod Galben si Cod Portocaliu de ploi, intensificari ale vantului, descarcari electrice si grindina de mici dimensiuni.
Vremea rea a produs pagabe in 26 localitati din 11 judete, respectiv Alba, Arges, Bacau, Bihor, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Calarasi, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Dambovita, Gorj, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Ialomita, Neamt, Prahova, Sibiu, Satu-Mare, Salaj, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea, precum si in municipiul Bucuresti.
Pompierii au actionat in sprijinul populatiei si administratiei publice locale pentru inlaturarea a 42 de arbori de pe carosabil sau autoturisme si pentru evacuarea apei din 7 imobile, 6 anexe, 13 curti si 6 subsoluri. De asemenea, vantul puternic a afectat patru acoperisuri.

IGSU mai arata ca din cauza ploilor si aluviunilor de pe carosabil, circulatia rutiera pe DN 1, in zona localitatii Sinaia, judetul Prahova si pe DJ 203K, in zona localitatii Lopatari, din Buzau, s-a desfasurat cu dificultate, iar echipe specializate au intervenit pentru remedierea situatiei.
Potrivit sursei citate, marti dimineata, la nivel national nu mai erau inregistrate situatii care sa impuna interventia echipajelor de pompieri militari.
Avand in vedere ca si in urmatoarea perioada de timp sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase in mare parte a tarii, IGSU recomanda cetatenilor ca pe timpul caderilor de grindina sau a descarcarilor electrice sa se adaposteasca in locuinte sau alte spatii care le asigura protectia si sa deconecteze aparatura casnica.
De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vantul puternic, parcarea autoturismelor ar trebui sa se realizeze in zone ferite, la distanta fata de copaci sau stalpi de electricitate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img