vineri, 29 martie, 2024

Vremea rea persistă în Moldova. Recomandările drumarilor pentru participanții la trafic și harta drumurilor cu circulația îngreunată – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

DRDP Iași avertizează participanții la trafic asupra menținerii condițiilor nefavorabile ale vremii în perioada următoare. În ciuda faptului că atenționările Cod Portocaliu și Cod Roșu au expirat, iar drumurile naționale au fost redate traficului în întregime, în continuare, vântul va mai prezenta intensificări în jumătatea de sud a Moldovei, dar și în Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de 55-60 km/h, spulberând zăpada.

Până la ora 18:00, jumătatea sudică a Moldovei (județele Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați) rămâne sub avertizare Cod galben de intensificări ale vântului și zăpadă spulberată, urmând ca aceste episoade să continuie și în noaptea de 6/7 februarie, când se vor semnala ninsori slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru și est. Totodată, pe Drumul Național 2K din județul Suceava se deszăpezește la foc continuu.

Până la finalul săptămânii, în cea mai mare parte a țării vremea va fi rece, local geroasă în timpul nopților. De asemenea, pe fondul temperaturilor scăzute din timpul nopții și al dimineții, nu sunt excluse condițiile de producere a poleiului și ghețușului.

În aceste condiții, recomandarea DRDP Iași către conducătorii auto este de a nu pleca la drum decât după informarea cu privire la starea tronsonului tranzitat și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru circulația în condiții de iarnă.

DRDP Iași este pregătită să intervină pentru asigurarea circulației pe drumurile din administrare cu peste 400 de autoutilaje proprii și închiriate, precum și cu material antiderapant (peste 46.000 tone sare și 6.400 tone nisip).

Informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei:
Dispecerat DRDP Iași – tel. 0232/213168
Dispecerat CNAIR:
021.9360
021.264.33.33
021.264.33.34
TELVERDE
0800.809.360
dispecerat@andnet.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img