joi, 28 martie, 2024

Vremea va fi racoroasă si in general instabila

Distribuie:

Publicat:

In majoritatea zonelor, vremea va fi racoroasa si in general instabila. Cerul va avea innorari, temporar va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 20…25 l/mp, in special la deal si la munte, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

VINERI

IN TARA

Vor fi mai ales averse, insotite local de descarcari electrice. In est si in sud-est valorile termice se vor situa in jurul celor normale la sfarsit de aprilie, cerul va fi partial noros, iar ploile se vor semnala izolat. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte si in regiunile sud-estice, dar izolat si in restul teritoriului, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor incadra intre 12 si 23 de grade, iar cele minime intre 5 si 11 grade.

BUCURESTI

Valorile termice vor fi normale pentru sfarsitul lunii aprilie. Cerul va avea innorari si, mai ales spre seara si noaptea, vor fi posibile ploi slabe. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 21…22 de grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 10 grade.

LA MUNTE

Vremea va fi racoroasa si in general instabila. Cerul va avea innorari, temporar se vor semnala averse si descarcari electrice, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 20…25 l/mp, in zona Carpatilor Orientali si Meridionali. Vantul va prezenta unele intensificari.

SAMBATA

IN TARA

Valorile termice se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta data, exceptand partea de nord si nord-est a teritoriului, unde vremea va fi racoroasa. Pe parcursul zilei, innorarile se vor accentua temporar si va ploua local in Maramures, Transilvania si Moldova, dar si in zona de munte si cea deluroasa din sud si pe arii restranse in rest. Izolat se vor inregistra cantitati de apa de 15…20 l/mp, cu precadere in zona Carpatilor Orientali. In cursul noptii cerul va fi variabil la partial noros, iar in primele ore izolat va mai ploua slab la munte si in Moldova. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 12 si 21 de grade, iar cele minime intre 3 si 12 grade.

LA MUNTE

Pe parcursul zilei, temporar innorarile se vor accentua, cu caracter local va ploua, iar cantitatile de apa izolat vor fi mai insemnate indeosebi in zona Carpatilor Orientali, unde se vor intregistra pana la 15…20 l/mp, in timp ce in cursul noptii cerul va fi variabil la partial noros si doar in primele ore izolat va mai ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Regimul termic va fi caracterizat de valori de temperatura apropiate de cele climatologic specifice acestei date din an.

DUMINICA

LA MUNTE

Ziua, cerul va fi variabil cu innorari temporare in zona Carpatilor Orientali si Meridionali unde indeosebi dupa orele pranzului cu caracter local se vor semnala ploi de scurta durata. Incepand cu orele serii, nebulozitatea se va accentua, insa doar in masivele sud-vestice va ploua, iar pe spatii mici se vor putea cumula cantitati de apa mai insemnate. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in cursul noptii in zona Muntilor Banatului. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img