vineri, 29 martie, 2024

Wall Street, din nou in scadere puternica. Dow Jones, a doua cea mai mare scadere intr-o zi din istoria sa

Distribuie:

Publicat:

Bursa de pe Wall Street a inchis din nou in scadere, joi, iar indicele Dow Jones a inregistrat a doua cea mai mare scadere din istoria sa, de 4,2%, in timp ce randamentele obligatiunilor au crescut, relateaza MarketWatch, conform news.ro.

Indicele S&P 500 a incheiat tranzactiile in coborare cu 3,8%, iar Nasdaq Composite in scadere cu 3,9%, dupa o noua sedinta marcata de fluctuatii mari ale cotatiilor actiunilor.

Prin aceste evolutii, Dow Jones si S&P 500 au intrat pe o tendinta de corectie, evolutie definita printr-o scadere de 10% fata de un maxim atins in ianuarie.

Volatilitatea din piata s-a mentinut ridicata, iar investitorii nu au putut sa constate ca piata ar atins nivelul minim.

Piata a fost dominata de temerile legate de inflatie, iar randamentele obligatiunilor au crescut.

In Europa, indicele Stoxx Europe 600 a inchis in declin cu 1,6%, iar indicele britanic FTSE 100 a coborat cu 1,5%. Indicele MSCI Emerging Market a pierdut 1,2%.

Bursa de la Bucuresti a deschis vineri in scadere pe toti indicii bursieri, cu un rulaj de peste 3,9 milioane de lei, inregistrat dupa 15 de minute de la debutul tranzactiilor.

Astfel, indicele principal BET, care arata evolutia celor mai lichide 13 companii, era in scadere cu 1,43%, atingand 7.952 de puncte, in timp ce BET-TR, care include aceleasi companii plus dividendele, a coborat cu acelasi procent de 1,43%.

BET-FI (indicele SIF-urilor) pierduse 0,79%, BET Plus (care arata evolutia celor mai lichide 37 de actiuni de la BVB) a coborat cu 1,45%, iar BET-XT (al celor mai lichide 25 de titluri) era “pe rosu” cu 1,46%. BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investitii, a scazut cu 1,45%.

Din punct de vedere al companiilor de pe piata reglementata, nicio companie nu inregistra cresteri, astfel ca cel mai mult se depreciau actiunile Sphera Franchise Group, cu 10,05%, Oltchim (-9,43%), si Prebet (-6,21%).

Bursele din Asia deschid in scadere

Bursele din Asia au deschis in scadere, vineri, dupa ce Dow Jones a inregistrat a doua cea mai mare scadere intr-o singura zi din istoria sa.

Intr-o saptamana volatila pentru investitorii globali, vineri, in deschiderea sedintei de tranzactionare, indicele japonez Nikkei 225 a inregistrat o scadere cu 3,2%, iar cel al Bursei de la Shanghai a coborat cu 5%. La Hong Kong indicele Hang Seng a consemnat o scadere de 3,8%, scrie BBC.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe p

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img