miercuri, 24 aprilie, 2024

Weekend de foc in Vama Albita

Distribuie:

Publicat:

Numarul celor care au trecut granita in weekend s-a triplat fata de o zi obisnuita. Autoritatile de la Punctul de Trecere a Frontierei Albita au deschis opt benzi pentru a fluidiza traficul pe sensul de intrare in Romania, insa chiar si asa, soferilor le-a trebuit multa rabdare. Fie ca s-au intors la studii, fie ca au venit sa-si serbeze sarbatorile de iarna per rit vechi in Romania, moldovenii au stat in cozi de jumatate de kilometru la intrarea in tara. Autoritatile au declarat ca doar intr-o zi din weekend 12 mii de persoane au tranzitat punctul de trecere a frontierei in aproximativ 4000 de mijloace de transport.

 Potrivit reprezentantilor Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera (STPF) Vaslui, numarul celor care au tranzitat Vama Albita in primele patru zile din acest an a fost de aproape 28.000 de persoane, fata de aproximativ 10.000 de persoane care au trecut, intr-o perioada similara, la inceputul lunii decembrie.

Aglomeratia de la punctul de trecere a frontierei a dus, implicit, la cresterea timpilor de asteptare, in special pe sensul de intrare in tara, in pofida masurilor luate de autoritatile de frontiera.

Si zilele urmatoare se asteapta un numar record al celor care vor trece prin punctul vamal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img