vineri, 19 aprilie, 2024

Women Rally revine în Capitală cu 56 de maşini la start

Distribuie:

Publicat:

Etapa a II-a, Bucureşti, 6-8 august 2021

A doua etapă a Campionatului Naţional Women Rally – Bosch Car Service readuce motorsportul în Bucureşti, fiind a doua competiţie automobilistică din acest an care se desfăşoară chiar în Capitală.

'Ne bucurăm să avem această etapă la Bucureşti! Vom fi prezenţi şi de aceasta dată cu caravana Bosch Car Service, la care specialiştii noştri vor verifica atât maşinile concurentelor, cât şi ale participanţilor la eveniment care doresc sa beneficieze de o verificare tehnică gratuită, mai multe detalii la cortul Bosch Car Service.

De asemenea, fiecare concurenta la raliu va beneficia de o asistenta rutiera valabila un an pe teritoriul României.', a declarat Adela Zirra, coordonator marketing Robert Bosch SRL.

Trofeul Enel X a atras pe lista de înscrieri nu mai puţin de 61 de doamne şi domnişoare curajoase, care îşi vor etala abilităţile la volanul propriilor maşini weekendul acesta, pe 6 şi 7 august, la Romexpo.

'Ne bucurăm să fim pentru a doua oară la linia de start a Campionatului Naţional Women Rally şi să înmânăm Trofeul Enel X România. Apăsăm pedala de acceleraţie spre tranziţia energetică şi spre o economie sustenabilă, prin infrastructura pentru mobilitate electrică pusă la dispoziţie. În România, Enel X a ajuns deja la aproximativ 170 de puncte de încărcare în toată ţara, continuăm să extindem reţeaua pentru a încuraja un transport durabil. În acelaşi timp, prin prezenţa la acest Campionat, promovăm responsabilitatea în trafic şi a unei bune conduite la volan', a declarat Mihai Mardale, Head of e-Mobility, Enel X România.

Accesul la eveniment se va face la Romexpo poarta B, de pe bulevardul Expoziţiei, unde organizatorii au pregătit un traseu nou, care le va permite şoferiţelor să fie competitive şi să îşi întreacă propriile limite, totul într-un cadru sigur, organizat şi accesibil. La fel ca şi în anii precedenţi, concursul este dedicat în primul rând maşinilor de stradă, care vor puncta în cele 3 clase în funcţie de capacitatea motorului. în sezonul 2021, clasa 4 dedicată maşinilor electrice întreţine dialogul despre mobilitatea sustenabilă şi este susţinută de George, primul banking inteligent din România.

Majoritatea celor care au urcat pe podiumul primei etape, la Trofeul Casa Auto Timişoara pe 25-26 iunie 2021, vor reveni la Bucureşti pentru o nouă întrecere cu secundele. Cu toate acestea, singurul campionat naţional de automobilism dedicat exclusiv femeilor va bifa la Bucureşti peste un sfert din concurente aflate la prima participare. Laura Savu, fondator şi organizator Women Rally, a luat în considerare toate aspectele acestei competiţii inedite, astfel că evenimentul va începe vineri, pe 6 august, cu un briefing care va parcurge toate detaliile ce ţin de regulament şi buna desfăşurare a competiţiei. Piloţii ambasadori ai competiţiei vor fi şi ei alături de concurente pe toată durata evenimentului, cu sfaturi de pilotaj pentru a avea un parcurs cât mai curat şi mai rapid pe traseul de concurs.

Concurente din 18 judeţe se vor alinia vineri după-masa la deja tradiţionalul start festiv, o ocazie de a le cunoaşte şi de a reconfirma faptul că pasiunea pentru maşini şi dorinţa de a promova conducerea defensivă şi responsabilitatea în trafic nu au limite sau gen.

Concursul propriu-zis se va desfăşura sâmbătă, începând cu ora 10:00. Partenerul de mobilitate al etapei de la Bucureşti, BMW Auto Cobălcescu, ne este alături şi anul acesta. Cele mai noi modele BMW şi MINI vor fi pilotate în deschiderea celor două manşe de concurs de către ambasadoarele evenimentului, care vor face o demonstraţie de sportivitate, cu eleganţă şi stil.

'Suntem deosebit de încântaţi că putem susţine performanţa şi anul acesta. Women Rally este un eveniment unic, o competiţie destinată exclusiv doamnelor şi domnişoarelor care se remarcă printr-o combinaţie inedită de sportivitate şi eleganţă, la fel ca şi modelele noastre BMW & MINI. Aşteptăm cu bucurie etapa de la Bucureşti şi dorim mult succes participantelor'. Cristian Vlaşin, Director Executiv BMW şi MINI Auto Cobălcescu

Astfel, în ordinea startului, vor intra pe traseu Laura Savu (fondator şi organizator Women Rally), Cristiana Oprea (pilot de raliuri şi fondator Femei în Motorsport), Mirela Bucovicean (pilot de raliuri şi preşedinta Comisiei pentru Femei din cadrul FRAS) împreună cu Ioana Vulpescu şi Mihaela Sava (food blogger Prăjiturela). Atât startul festiv de vineri după-masa, cât şi cele două manşe de concurs de sâmbătă vor fi transmise live pe pagina de facebook şi pe website-ul competiţiei Women Rally.

Nici clasa 5, dedicată maşinilor modificate şi piloţilor cu licenţă, nu se lasă mai prejos, având câteva nume interesante pe lista de înscrieri. Astfel, la start se va afla Ema Ştefania Băciuca, care la numai 9 ani este cea mai tânără licenţiată care concurează pe o maşină în cadrul campionatelor naţionale de automobilism. Dintre junioare, la etapa de la Bucureşti va fi prezentă şi Alexandra Teslovan, tânăra speranţă a raliurilor, Anamaria Gustoi, pilot de super slalom şi copilot de raliuri la doar 16 ani, dar şi Levana Ognean, care la doar 17 ani stăpâneşte un Mini Cooper istoric în cadrul campionatului de viteză pe circuit dedicat vehiculelor istorice. Va fi prezentă şi Ligia Barbu, o adevărată pionieră a clasei 5, a cărei titlu de campioană şi l-a adjudecat în sezonul 2020.

Evenimentul se va încheia într-o atmosferă festivă cu ocazia dineului care va avea loc sâmbătă seara la Hotel Ramada Park. Tot atunci se va desfăşura şi festivitatea de premiere, unde vor fi premiate cele mai rapide trei concurente ale fiecărei clase din cadrul Trofeului Enel X, într-o ceremonie a eleganţei şi prieteniei.

Ca de obicei, Women Rally îşi propune să scoată în evidenţă competitivitatea, aptitudinile şi implicarea de care dau dovadă femeile în competiţiile de automobilism. Fiind susţinute de prieteni şi familie, concurentele oferă astfel exemple pozitive şi relevante de responsabilitate şi fairplay către toţi cei care urmăresc competiţia. În plus, etapele Women Rally reprezintă contextul perfect de a ieşi din zona de confort într-un cadru prietenos, alături de femei care împart aceleaşi pasiuni.

Începând cu 2018, de la etapa inaugurală organizată de Centenar, Women Rally schimbă mentalităţi şi încurajează femeile să fie sigure pe propriile aptitudini la volan. Motorsportul este unul dintre puţinele sporturi în care bărbaţii şi femeile concurează de la egal la egal, însă deseori este perceput ca fiind un domeniu exclusivist, 'al bărbaţilor'. Laura Savu, fondatoarea şi organizatoarea Women Rally, a decis să schimbe această preconcepţie şi să construiască un concept cu totul nou de evenimente, unde concurentele nu doar că îşi iau doza de adrenalină în siguranţă, pe un traseu special amenajat şi securizat, ci îşi şi îmbunătăţesc aptitudinile la volan, învaţă noţiuni de conducere defensivă şi promovează astfel responsabilitatea în trafic, devenind chiar ele ambasadori ai unei bune conduite la volan.

Campionatul Naţional Women Rally, ediţia 2021 este susţinut de către Bosch Car Service.

Etapa a II-a – Bucureşti (6-8 august 2021) a Campionatului Naţional Women Rally – Bosch Car Service 2021, Trofeul Enel X, este susţinută de către Enel X, George, primul banking inteligent din România, şi partenerii gold: Auto Cobălcescu, dealer BMW şi Mini, Castrol România, Parsa Beauty, Beauty Cell by Catena, Hotel Melodia, Ziarul News.

Parteneri silver: AEA Medical, Gerovital, Rosé Verité, Flori Holland, Vittel, Corny, Brandocracy, Coca-Cola, Sigemo.

Parteneri media: TVR, Livestream Romania, RallyMax, Autoştiri.ro, GP24.ro, 24auto.ro, FireWeb.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul Naţional Women Rally – Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Tineretului şi Sportului.

Dr. Laura Savu
Fondator Women Rally

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img