vineri, 26 aprilie, 2024

Yair Lapid planifică să devină primul ministru de externe israelian care va efectua o vizită oficială în Maroc

Distribuie:

Publicat:

Yair Lapid planifică să devină primul ministru de externe israelian care va efectua o vizită oficială în Maroc în următoarele săptămâni, în urma reluării relaţiilor diplomatice depline, relatează luni DPA.

Lapid a scris luni pe Twitter că a convenit în legătură cu vizita cu omologul său marocan, Nasser Bourita. Vizita, pe care Lapid a numit-o un "eveniment istoric", va avea loc după ce o legătură aeriană directă între cele două ţări va fi stabilită la sfârşitul lunii.

Ministrul israelian a scris că vizita sa va fi punctul de plecare pentru acorduri privind turismul şi comerţul, precum şi cooperarea economică şi politică, scrie Agerpres.ro.

Nasser Bourita ar urma apoi să vină în Israel după vizita lui Lapid şi să deschidă misiuni diplomatice, potrivit Ministerului de Externe israelian.

Marocul a încheiat la sfârşitul anului trecut un acord sub egida SUA pentru stabilirea de legături diplomatice cu Israelul.

Emiratele Arabe Unite şi Bahrein au devenit primele ţări din Golf care au stabilit legături oficiale cu Israelul în septembrie, trecând peste o linie veche de decenii trasată de majoritatea statelor arabe, ce refuză relaţiile diplomatice cu Israelul până la rezolvarea conflictului cu palestinienii.

Anterior, doar două state arabe – Egiptul şi Iordania – menţineau relaţii diplomatice cu Israelul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img