vineri, 19 aprilie, 2024

Zapada de 6 metri in Romania, la inceput de iunie! Drumarii intervin cu mai multe utilaje pentru a curata carosabilul

Distribuie:

Publicat:

Desi prima luna de vara sta sa inceapa, in unele zone din tara iarna nu se da dusa. Drumarii au fost chiar nevoiti sa intervina cu doua utilaje pentru a curata zapada.

Se intampla pe Transfagarasan, acolo unde stratul de zapada masoara chiar si 6 metri. In aceste conditii, circulatia va ramane inchisa si in luna iunie.

”Iarna si zapada par sa fie amintiri indepartate. Nu si pentru colegii nostri de la Districtul Balea, care lucreaza intens la indepartarea zapezii de pe Transfagarasan.

Avand in vedere cantitatea mare de zapada si piatra de pe carosabil, mai este cale lunga pana cand drumul va fi sigur pentru circulatia publica. Stratul de zapada ajunge si la sase metri, intre Balea Cascada si Balea Lac. 1 iulie este data pentru deschiderea Transfagarasanului, este termenul legal. Este problema cu versantii, de stabilizat, acolo trebuie sa ne asiguram ca este totul in regula”, a declarat pentru mediafax.ro Robert Elekes, purtatorul de cuvant al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Brasov.

”Daca reusim, prin vreo minune, sa o deszapezim mai devreme, exista o presiune destul de mare, inclusiv mediatica, sa se deschida mai repede, dar cu o saptamana, nu mai mult. La ce estimau baietii, mai au de lucru mult. Doua-trei saptamani lejer. Se intervine cu doua utilaje, unul deschide calea si urmatorul vine si largeste”, a explicat Robert Elekes..

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img