sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Zborul lui Nancy Pelosi în Taiwan, cel mai urmărit din istoria site-ului Flightradar24: Câte persoane erau online la aterizarea de la Taipei

Distribuie:

Publicat:

Zborul care a adus-o pe preşedinta Camerei Reprezentanţilor americane Nancy Pelosi în Taiwan marţi a fost cel mai urmărit zbor din istoria site-ului Flightradar24,, potrivit acestui site de urmărire a zborurilor, relatează AFP, potrivit news.ro.

”La momentul în care a aterizat la Taipei, (zborul) SPAR19 era observat de peste 708.000 persoane, în lume, ceea ce face din el cel mai urmărit zbor în direct din istoria Flightradar24”, anunţă într-un comunicat serviciul online.

Nancy Pelosi a rămas ambiguă asupra unei vizite în Taiwan în turneul său în Asia.

Această vizită ar putea tensiona şi mai mult relaţiile Chinei cu Statele Unite, deoarece Beijingul îşi revendică suveranitatea pe această insulă.

”Vizita delegaţiei noastre parlamentare în Taiwan demonstrează susţinerea necondiţionată a Americiifaţă de democraţia vibrantă a Taiwanului”, declară ea într-un comunicat imediat după sosire.

Ministerul chinez de Externe a denunţat o ”gravă încălcare” a angajamentelor americane faţă de China, care ”atige grav pacea şi stabilitatea” regionale.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img