vineri, 29 martie, 2024

Zece reguli de aur pentru cei care sunt disperati dupa curatenia perfecta

Distribuie:

Publicat:

Casa ta este cu fundu-n sus? Bine-ai venit in club! Crezi ca n-o s-o mai vezi niciodata curata si ordonata? Citeste sfaturile de mai jos si vei reusi sa faci curatenie cat ai zice peste.

1. Arunca toate lucrurile de care nu mai ai nevoie. Si-aici nu vorbim de mama soacra. (Glumeam! big grin) Ia un sac de gunoi si propune-ti sa gasesti 25 de chestii nefolositoare imprastiate peste tot prin casa. Mancarea veche din frigider, jucarioarele stricate si chiar vechii pantaloni de sport descusuti ai lui tati.

2. Trimite la reciclare toate revistele mai vechi de doua luni. Crede-ne, n-o sa mai cauti prin magazine rochia aia pe care-o purta Angelina Jolie acum doi ani la Oscar pentru ca, intre timp, pur si simplu s-a demodat!

3. Lustruieste oglinzile din casa. Stropii de pasta de dinti si amprentele copiilor de pe oglinda din baie te enerveaza de cate ori vrei sa te coafezi rapid? Sterge-le cu spray pentru geamuri si efectul de curatenie si stralucire o sa fie garantat.

Cateva citate care te vor ajuta in viata. Citeste-le cand poti

4. Elimina praful de prin locurile esentiale. Ai o familie asa frumoasa! Pacat ca nimeni n-o recunoaste in poze, din cauza stratului gros de praf care zaboveste pe rame. Ia o carpa cu efect antistatic si adu la lumina insemnele de pe trofeul cu „Cea mai buna mama a anului”. Asa, chiar daca nazdravanii sunt morocanosi astazi, o sa-ti zambeasca radios din fotografiile inramate.

5. Fa curat in dulapul cu medicamente. Cutia de vitamina C a expirat din 2008. Ce-ar fi s-o arunci mai repede la gunoi? Daca te-ai uita periodic pe data de expirare a medicamentelor pe care le ai in casa, ai putea sa le vezi si pe cele din spatele sertarului si astfel sa nu mai cumperi pentru a treia oara aceeasi pastila pentru durerea de cap.

6. Da cu mopul pe podea. Recunoaste, de cate ori nu i-ai dat piciului tau sandvisul in mana, doar ca sa manance atunci cand nu avea astampar sa stea la masa? Acum, parchetul sau gresia sunt pline de pete lipicioase. Treci rapid cu mopul peste suprafetele cu probleme. Nu doar ca-si vor recapata aspectul estetic, dar vei inlatura si microbii nedoriti.

7. Scutura covorasele. Te-ai certat cu partenerul sau copiii te-au suparat? Varsa-ti frustrarile pe traversa de la intrare. Scutur-o pe balcon cu putere si o data cu praful vei scapa si de furie.

8. Goleste-ti sifonierul de vechituri. Daca au trecut doua sezoane fara sa porti bluza ciclamen cu vedere la buric inseamna ca ori nu-ti mai vine, ori nu-ti mai place. Renunta la tot ce nu se mai poarta sau te dezavantajeaza si fa loc hainelor noi.

9. Curata cuptorul cu microunde. Este drept ca peste zi te scapa de multe batai de cap, dar de la atatea spaghete, sosuri si uleiuri care-au explodat in el… acum nu arata prea bine. Curata-l putin, altfel mirosul strans acolo o sa se amestece cu altele si mancarea incalzita isi va altera gustul.

10. Spala chiuveta. Te-am pus sa cureti cam totul din casa. Ce mai ramasese? Ah, da: chiuveta! Sa stii ca si ea trebuie curatata. Se spue despre chiuveta ca este sufletul bucatariei tale (in fine, asta am pus-o de la noi! tongue) Dar daca ea va straluci, restul bucatariei o sa para mai curat. Foloseste niste degresant si o perie, pentru ca murdaria sa se ia mai repede.

Bine, poate ca n-o sa poti face toate astea in numai 10 minute. Ia-le pe rand, 10 minute pe zi pentru doua sau trei dintre ele, in fiecare zi. Si nu uita: la final de saptamana, dupa atata munca, da o fuga cu iubitul la munte. Numai voi doi. Fara carpa de sters praful si fara copii!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img