News Flash:

Zeci de școli se închid  în România! Cursurile se mută din nou în online

11 Ianuarie 2022
637 Vizualizari | 0 Comentarii
cimpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat luni că rămâne în vigoare ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi cel al Educaţiei care prevedea că şcolile din localităţile cu rată de incidenţă peste 3 la mie şi care au o rată de vaccinare sub 60% a personalului angajat să se închidă şi cursurile să fie mutate în online.

Zeci de şcoli şi grădiniţe se închid de luni în România. Cursurile se mută din nou în online în unităţile de învătământ din localitatile in care incidenta a depăsit 3 la mie şi rata de vaccinare a angajaţilor este sub 60%. Ca şi anul trecut, ziua de referinţă rămâne ziua de vineri pentru săptămâna viitoare.

„Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile acelea intră în online. Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a anunțat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, completând că măsura este valabilă şi în cazul grădiniţelor.

În prezent, 57 de unităţi de învăţământ din Bucureşti şi 28 de şcoli din Ilfov sunt în această situaţia şi este posibil ca săptămâna viitoare elevii şi profesorii să rămână acasă şi să facă din nou cursuri online.

De asemenea, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a afirmat că, având în vedere că au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării, este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional.

„Având în vedere că la nivel naţional au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional şi voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătăţii. Avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii”, a mai arătat Sorin Cîmpeanu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0964 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025279 (s)