News Flash:

Zeci de gospodarii inundate si zeci de kilometri de drumuri distruse de ape

3 Iulie 2013
1585 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii Vaslui
Bilantul întocmit în aceasta dimineata de Comitetul Judetean pentru Situatii de urgenta Vaslui este unul cutremurator. Pagubele provocate de ploi si de revarsarile raurilor din judet sunt de ordinul sutelor de mii de lei. Inca de la primele ore ale acestei zile, 25 de pompieri de la Detasamentul Vaslui si grupa operativa a Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, alaturi de 9 reprezentanti ai Servicului de Gospodarire a Apelor si 8 persoane din partea Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Balteni, au intervenit pentru consolidarea digului de pe paraul Buda, în localitatea Balteni.

Apa adusa de viitura s-a revarsat inundand pasunile din apropiere si punand în pericol o ferma de pasari. Pompierii au sapat doua brese în vederea scurgerii apei acumulate în apropierea fermei. Interventia pompierilor s-a finalizat în jurul orei 10:30.   In alta ordine de idei, ca urmare a precipitatiilor abundente din ultimele 48 de ore din judetul Vaslui, cantitatea maxima de precipitatii înregistrata totalizand pana la 85,5 litri pe metrul patrat la postul pluviometric Falciu, 26 de localitati din 8 comune au fost afectate, respectiv comunele Suletea, Falciu, Malusteni, Rafaila, Delesti, Dragomiresti, Dumesti si Bacesti. Dintre acestea, cea mai afectata a fost comuna Bacesti, unde un numar de 50 de persoane au fost evacuate din 20 de case inundate, iar în comuna Malusteni 17 kilometri de drumuri judetene au fost avariate datorita averselor de precipitatii, în aceeasi situatie fiind si comuna Rafaila cu 14 kilometri de drumuri judetene afectate, potrivit raportarilor primite de la Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta.  

La primele ore ale diminetii, s-au raportat în total 50 de persoane evacuate, 74 de case avariate, 68 de curti si gradini, 14 poduri si podete, 35 kilometri de drumuri judetene si 57 de drumuri comunale, 140 de hectare de pasuni, 112 hectare de terenuri arabile si 9 fantani, acestea din urma în comuna Bacesti.    In toate aceste situatii mai sus prezentate au intervenit Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta din cadrul UAT-urilor exemplificate, alaturi de echipajele Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta si Serviciului de Gospodarire a Apelor.    Avand în vedere situatia, Institutia Prefectului a transmis si Directiei de Sanatate Publica situatia cu localitatile care au fost inundate, în vederea efectuarii unor verificari asupra fantanilor cu probleme. De asemenea, în cursul acestei dimineti s-a deplasat în comuna Bacesti o comisie formata din reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta care sa evalueze pagubele produse de vremea nefavorabila, urmand ca în cursul acestei saptamani si alte comune cu probleme sa fie verificate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0983 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036700 (s)