News Flash:

Zeci de investitii zac in paragina la Vaslui. Autoritatile cauta neputincioase solutii

18 Iunie 2015
2251 Vizualizari | 1 Comentarii
Scoli si gradinite in sate fara copii, sali de sport incepute si neterminate, terenuri sportive aflate in paragina, centre sociale sau medico-sociale care stau cu lacatul pe usa, pentru ca primariile nu au bani sa le sustina, toalete costisitoare langa unitati scolare inchise.

 Sunt doar cateva dintre proiectele demarate in Vaslui fara a avea la baza o strategie bine pusa la punct sau doar fiindca la mijloc a fost vorba de simple interese financiare. Fiindca anumite firme agreate trebuiau sa fie alimentate cu bani de la stat sau chiar cu bani europeni, in unele comune s-a construit in nestire, iar obiectivele au ajuns sa fie inchise sau sa ramana nefinalizate.

„Sunt,intr-adevar, obiective construite, cel mai probabil, cu buna intentie, dar care acum nu-si mai gasesc utilitatea. Este vorba despre centre sociale, scoli sau gradinite pe care nu trebuie sa le tinem inchise. Am solicitat o raportare cu privire la situatia obiectivelor care nu mai pot fi sustinute financiar de primarii. Daca este sa ma refer strict la centrele sociale sau medico-sociale, este un padox aici. Mereu se spune ca Directia de Asistenta Sociala cheltuie foarte multi bani. Trebuie spus lucrurilor pe nume, preferam sa invocam mereu faptul ca o institutie „mananca” prea multi bani, in timp ce unii oameni dorm prin santuri, sau e mai bine sa dam o uitiliate acestor cladiri care acum stau nefolosite”, a declara administratorul judetului Vaslui, Valeriu Caragata.

 In perioada urmatoare, va fi analizata situatia fiecarui obiectiv in parte si se va stabili ce utilitate primeste. Daca pentru valorificarea anumitor obiective va fi nevoie de cedarea cu titlu gratuit catre alte institutii, in vederea schimbarii destinatiei, se vor cauta solutiile legale necesare, asigura reprezentantii Consiliului Judetean Vaslui. La nivelul judetului, peste 4,5 milioane lei au fost bagati in terenuri de sport incepute, dar neterminate din lipsa de bani, in localitati vasluiene fara apa curenta sau drumuri asfaltate. Edilii si localnicii spun ca Guvernul a vrut sa modernizeze mediul rural fara sa tina insa cont de nevoile oamenilor - drumuri asfaltate, apa curenta si canalizare.


 In timp ce in 26 de comune edilii asteapta bani pentru finalizarea salilor de sport sau a terenurilor sportive, localnicii spun ca astfel de obiective nu ar trebui sa reprezinte o prioritate. In alte zeci de sate din judet scolile construite cu bani europeni sau guvernamentali stau inchise, iar elevii fac naveta la centrele de comuna. in Osesti, de exemplu, s-au inchis acum cativa ani trei scoli. Toate fusesera „dotate” prin diverse proiecte cu toalete „de lux” construite pe miliarde de lei vechi.

valeriu caragata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1011 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035235 (s)