vineri, 29 martie, 2024

Zeci de lumanari dintr-un milion de stele pentru nevoiasi s-au aprins la Husi -FOTO

Distribuie:

Publicat:

Municipiul Husi si-a inscris si in acest an numele pe harta solidaritatii, odata cu participarea in proiectul national de voluntariat derulat de Asociația Caritas in cateva zeci de localitati din Romania, in scopul strangerii de fonduri pentru cei nevoiasi.

Intitulat ”Un milion de stele pentru nevoiasi” si in ciuda vantului de parca ar fi vrut sa de-a peste cap planurile organizatorilor, proiectul Caritas a adus laolalta zeci de oameni care au aprins candele achizitionate de la voluntarii Centrului Diecezan Caritas iasi, in curtea bisericii Sfantul Anton de Padova, cat si in curtea bisericii Nasterea Sfintei Fecioare Maria” din Husi, cele doua locatii devenind pret de cateva zeci de minute, duminica seara, un centru al sperantelor pentru cei aflati in nevoie.

“ Scopul acestei campanii Un milion de stele  este acela de sensibiliza  pe noi,comunitatea din Husi  inainte de sarbatorile de iarna sa fim o lumina pentru altii.Am fost invitati asadar in aceasta seara sa fim purtatori de lumina, sa aprindem in sufletul si in viata noastra o noua lumina a caritatii, a atasamentului fata de o persoana care are nevoie de ajutor. Candelele aprinse ne amintesc in aceasta seara de cei pentru care suntem chemati sa ne manifestam iubirea prin voluntariat, prin oferirea din timpul si din resursele noastre. Ne inspira sa ne exersam darul caritatii, al generozitatii, pe care l-a revarsat Dumnezeu in noi. Ne cheama insistent sa devenim noi insine lumini, exemple, sprijin.
 

Dar sa depasim nivelul strict personal! Noul stil de viata caritabila ne arata si faptul ca este posibil sa fie depasite conditionarile unei culturi inclinate mai mult spre ceea ce produce senzatie, spre ceea ce produce rasunet, sau se propaga pe retelele de socializare. Iata ce bravi suntem! Am ajutat pe un om sarman! Daca ne angajam intr-un stil de viata caritabil ne vom regasi mai uniti in comunitatea din care facem parte, vom acorda mai mare incredere si adeziune fata de propuneri si initiative mari si fata de marile institutii care se ocupa de caritate.” au declarant organiaztorii pentru bzv.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img