vineri, 29 martie, 2024

Zeci de mii de muncitori de pe plantatiile de ceai din India au intrat in greva pentru a cere salarii mai mari

Distribuie:

Publicat:

Zeci de mii de muncitori de pe plantaţiile de ceai din Assam, nord-estul Indiei, au intrat miercuri în grevă pentru a cere salarii mai mari, au anunţat sindicatele, în contextul în care salariul zilnic este în prezent de 157 de rupii (doi dolari), transmite Reuters.

Până la 400.000 de lucrători au intrat în grevă la Assam, care este responsabilă pentru jumătate din producţia de ceai din India, cerând un salariu de 350 de rupii pe zi, au precizat sindicatele, potrivit agerpres.ro.

Industria ceaiului din India, a doua cea mai mare din lumea după cea din China, are 3,5 milioane de lucrători, dintre care mulţi sunt supuşi abuzurilor şi trăiesc în sărăcie pe plantaţiile unde lucrează, arată studiile realizate de diferite organizaţii.

"Nu îmi permit să pierd nici măcar salariul pe o zi dar nu am altă alegere decât să fac grevă pentru ca să îmi fac auzită vocea", a spus Prem Kranti, care de 15 ani este culegător de ceai în Assam.

Secretarul general al Indian Tea Association, Arijit Raha, a spus că organizaţia profesională, ai cărei membri sunt responsabili pentru peste 60% din producţia totală a ţării, aşteaptă ca oficialii să stabilească un salariu. "Acest lucru nu depinde de noi. Am cerut lucrătorilor să nu intre în grevă şi să aştepte până ce procedurile vor fi finalizate", a spus Arijit Raha.

Pe lângă majorarea salariilor, greviştii au cerut şi îmbunătăţirea facilităţilor sanitare şi de educaţie pentru familiile lor. În mod frecvent, proprietarii plantaţiilor de ceai justifică salariile reduse pentru că sunt obligaţi prin lege să ofere lucrătorilor o serie de facilităţi precum locuinţe sau îngrijiri medicale. Însă un studiu realizat de Universitatea Sheffield din Marea Britanie în 2018 a descoperit că foarte puţine din aceste facilităţi erau oferite în realitate.

Bibek Das, secretarul Assam Sangrami Chah Shramik Sangh, un sindicat al lucrătorilor din industria ceaiului cu 45.000 de membri, a spus că impactul pandemiei de coronavirus i-a lăsat pe lucrători într-o situaţie şi mai precară ca urmare a creşterii costului produselor de bază. "Guvernul a oferit foarte multe subvenţii industriei ceaiului dar nimic pentru muncitori", a spus Das.

În prima jumătate a acestui an producţia de ceai a Indiei a scăzut cu 26,4% în ritm anual până la 348,26 milioane kilograme din cauza inundaţiilor şi restricţiilor de mişcare impuse de pandemia de COVID-19, a anunţat luna trecută organismul de stat Tea Board.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img