News Flash:

Zeci de profesori din Barlad ameninta ca boicoteaza anul scolar in urma unei decizii ISJ de al schimba pe Georgel Bradu din functia de manager al unei scoli

22 August 2013
2338 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 50 de dascali de la cel mai mare gimnaziu din municipiul Barlad au protestat, ieri, in incinta scolii, din cauza intentiei conducerii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui de a-l schimba pe managerul unitatii de invatamant.

Vestea ca scoala numarul 8 din municipiul Barlad va avea alt director le-a infuriat pe cadrele didactice care predau aici. Dascalii au aflat, inca de la sfarsitul saptamanii trecute, de intentia ISJ, iar ieri s-au mobilizat si s-au adunat in incinta unitatii pentru a protesta. Oameniii au spus ca vor veni la scoala sa protesteze in fiecare zi pana cand sefii inspectoratului le vor asculta doleanta. Mai mult, cadrele didactice au intocmit si o petitie pe care au inaintat-o conducerii ISJ Vaslui, prin care solicita prelungirea mandatului directorului Bradu cu inca un an, respingand ideea aducerii unui director din afara scolii.

 „Nu vad de ce tocmai la aceasta unitate de invatamant ar trebui schimbat directorul, cand toate scolile din municipiu au conducere interimara. Vor sa ne aduca director o doamna profesor care este deja la conducerea unei scoli de cartier din oras. Nu intelegem de ce trebuie facuta aceasta schimbare, una politica, din moment ce actualul director stie bunul mers al lucrurilor si are si rezultate. Daca nu va fi luata in considerare petitia noastra de catre conducerea Inspectoratului Scolar, dupa 1 septembrie o sa pichetam scoala si nu o sa permitem noului director sa intre in unitate“, a declarat unul din profesorii semnatari ai petitiei. De celalata parte, sefii invatamantului vasluian au refuzat sa confirme schimbarea din functie a directorului Bradu, dar a anuntat ca o decizie finala va fi luata la sfarsitul acestei saptamani.

 „La fiecare scoala din Barlad este luata in calcul schimbarea echipei managerile, insa toate acestea vor fi discutate in cadrul Consiliului de Administratie (CA) al ISJ Vaslui. In functie de rezultatele evaluarii anuale a activitatii, vom informa Ministerul Educatiei despre propunerile noastre, ulterior urmand a fi aprobate in cadrul CA al Inspectoratului. Oricum, este nejustificata actiunea de la Scoala nr. 8 Barlad, unde au fost chemati la revolta profesorii si invatatorii din concediu. Initial, m-a intrigat aceasta metoda, insa acum ma distreaza", a precizat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta. La scoala numarul 8 din Barlad invata peste 1.000 de elevi, Georgel Bradu fiind de 14 ani la conducerea acestei unitati de invatamant, 12 ani ocupand functia de director adjunct.

sursa:adevarul.ro

barlad director isj protesta isj vaslui conducere interimara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1043 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036028 (s)