sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Zi decisiva la CSM! Astazi se da avizul pentru numirea lui Bogdan Licu

Distribuie:

Publicat:

Sectia pentru procurori a CSM este asteptata sa dea luni avizul pentru numirea lui Bogdan Licu in functia de prim-procuror al Parchetului ICCJ.

Pe ordinea de zi a sedintei de luni a Sectiei pentru procurori a CSM, care incepe la ora 10:00, se afla ”Avizarea propunerilor ministrului justitiei de numire a domnului Bogdan Dimitrie Licu in functia de prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a doamnei Maria Magdalena Militaru in functia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a doamnei Adriana Denisa Cristodor in functia de procuror sef Sectie – Sectia urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”.

Interviul lui Bogdan Licu este programat in intervalul 10:00 – 11:30, informeaza News.ro.

Propunerile de numire pentru ocuparea unor functii de conducere vacante in cadrul Ministerului Public, inclusiv nominalizarea lui Licu, au fost anuntate de Ministerul Justitiei in 3 februarie.

In aceeasi zi, ministrul Justitiei Catalin Predoiu a declarat, intrebat in legatura cu acuzatiile de plagiat la adresa lui Bogdan Licu, ca nu exista niciun verdict oficial al unei autoritati competente care sa stabileasca daca procurorul general interimar Bogdan Licu a plagiat. El a apreciat ca ar fi gresit sa se faca judecati in aceasta privinta, inaintea unui verdict dat de o institutie a statului roman.

Intrebat daca Bogdan Licu respecta criteriile de integritate, avand in vedere ca presedintele Klaus Iohannis a spus ca doreste oameni integri in justitie, ministrul a raspuns: „Pana la proba contrarie, toate propunerile respecta aceste criterii”.

In 9 februarie, Grupul civic Reset Iasi a cerut Sectiei pentru procurori a CSM sa nu avizeze numirea lui Bogdan Licu in postul de prim-adjunct al Procurorului General, din cauza acuzatiilor de plagiat, a notelor obtinute la examenul de licenta si a cazurilor Sorina si Caracal. Conform grupului, Licu a obtinut nota 5 la examenul de licenta la Drept penal si nota 6 la Drept civil, iar la examenul de Bacalaureat a obtinut nota 5 la Limba romana.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img