vineri, 26 aprilie, 2024

Ziarul francez Charlie Hebdo, o NOUA CONTROVERSA! A jignit VICTIMELE uraganului Harvey

Distribuie:

Publicat:

Ziarul francez de satira Charlie Hebdo, a carui redactie a fost atacata de teroristi in 2015, starneste din nou controverse printr-o caricatura despre victimele uraganului Harvey. Americanii afectati de fenomenul meteorologic extrem sunt prezentati ca neo-nazisti pe coperta publicatiei, potrivit The Washington Post.

Uraganul Harvey a lovit statul american Texas incepand de vinerea trecuta, cel putin 35 de persoane pierzandu-si viata. Zeci de mii de persoane au fost evacuate, iar pierderile se ridica la miliarde de dolari.

Desenul de pe coperta “Charlie Hebdo” cuprinde steguri cu svastica si maini ridicate in salutul nazist deasupra apelor care au inundat zona. “Dumnezeu exista! A inecat toti neonazistii din Texas”, este titlul care insoteste desenul. Caricatura a starnit revolta pe retelele de socializare.

Charlie Hebdo si-a facut un obicei din a persifla guverne si religii, islamul fiind o tinta des aleasa. Recent, publicatia a ironizat si atentatul terorist de la Barcelona, cu o caricatura si textul “Islamul, religia pacii… eterne”.

Revista de satira nu a fost insa singura publicatie care a luat la tinta victimele din Texas pe baza opiniei politice. Caricaturistul Matt Wuerker de la Politico a fost aspru criticat pentru un desen.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img