News Flash:

"Zilele Limbii Romane" in Spania, intre 27 si 31 august la Coslada

10 August 2015
1401 Vizualizari | 0 Comentarii
Manifestarea "Zilele Limbii Romane" va avea loc in perioada 27 - 31 august, la Coslada in Spania, fiind un amplu program cultural dedicat romanilor din regiune.

Potrivit unui comunicat al ICR transmis luni AGERPRES, proiectul incepe cu sustinerea de cursuri de formare si metodica predarii limbii romane si a materiilor de studiu in limba romana. Acestea se vor desfasura la Liceul "Timon" din Coslada si sunt gratuite.

Profesori formatori si metodisti, inspectori scolari din Romania vor expune metode moderne de predare a limbii romane ca limba straina si metode de predare a materiilor de studiu in limba romana.

Proiectul este destinat tuturor profesorilor Institutului de Limba Romana care predau cursuri de limba, cultura si civilizatie in cadrul asociatiilor sau al bisericilor din Spania. De asemenea, cursurile de metodica predarii se adreseaza si suplinitorilor care predau sau doresc sa predea limba si literatura romana in comunitatile de romani din strainatate.

Pe 30 august, va avea loc un concert sustinut de formatia Pasarea Colibri, in Racinto Real. Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Vlady Cnejevici si Teo Boar vor canta melodii cunoscute ale legendarei trupe, selectii de pe albume precum "Cantece de bivuac", "In cautarea cuibului pierdut", "Inca 2000 de ani" etc. Accesul la eveniment este liber.

Parteneri in organizarea atelierelor sunt Institutul Cultural Roman prin Directia Romani din Afara Granitelor si Limba Romana, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru romanii de pretutindeni (MAE), impreuna cu Federatia Asociatiilor de Romani din Europa — FADERE.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0883 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028070 (s)