marți, 16 aprilie, 2024

Ziua comunei Falciu: conducerea CJ Vaslui, in vizita de lucru

Distribuie:

Publicat:

Sambata, 24 iunie, de SANZIENE, a fost mare sarbatoare in localitatea vasluiana Falciu. Conducerea comunei – in frunte cu primarul Neculai MORARU, a pregatit pentru locuitorii din zona un balci, spre deliciul copiilor, un spectacol de muzica populara si usoara, iar la sfarsit a fost dat si un foc de articii. De reamintit este faptul ca Tinutul Falciului, asezare seculara care a dat numele judetului de mai tarziu cu resedinta la Husi, a fost atestat documentar ca unitate administrativa in „Cronica calugarilor Manastirii Putna”, izvor care cuprinde date dintre anii 1466-1566.

Cu aceasta ocazie, conducerea Consiliului Judetean Vaslui a efectuat o vizita de lucru in Falciu, unde s-au purtat mai multe discutii cu edilul Neculai MORARU. Eduard Popica, prefectul judetului Vaslui, a fost si el prezent la aniversarea localitatii, acesta avand un dialog cu primarul localitatii, pe care l-a indemnat sa i se adreseze cu orice problema legata de institutia pe care o conduce, asigurandu-l ca Prefectura Vaslui este prezenta si deschisa in consilierea, indrumarea si rezolvarea oricarei probleme ce sta atributiile sale.

“In ziua de sambata, 24 iunie, m-am deplasat in localitatea vasluiana Falciu, la invitatia domnului primar Moraru, pentru a participa la festivalul satului. Cu aceasta ocazie am avut cu domnul primar mai multe discutii favorabile si l-am asigurat de toata disponibilitatea Prefecturii Vaslui in rezolvarea unei probleme ce depinde de noi. Sunt bucuros ca inca se pastreaza traditia aceasta de ziua satului, care aduna toata suflarea urbei la un loc“, a declarat, pentru bzv.ro, Eduard Popica, prefectul judetului Vaslui.

Pe scena, amplasata pe stadionul din Falciu, au urcat artisti precum: Petrica Matu Stoian, TYNNA, Stela Botez, Calin Brateanu, Angela Flutur, Mariana Sura, Ansamblul Arcanul USV. Evenimentul a fost prezentat de Monica Ropota.

“Am reusit impreuna, administratia pe care o conduc si alesii comunei din Consiliul Local, sa pregatim si sa oferim cetatenilor comunei noastre si nu numai un spectacol de ziua comunei, evenimentul aflandu-se la a 9-a editie. Pe aceasta cale vreau sa le multumesc tuturor celor implicati pentru buna organizare de care au dat dovada. Totodata vreau sa le multumesc domnului Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, si domnului prefect Eduard Popica pentru vizita efectuata, cat si pentru discutiile favorabile pe care le-am avut. II asigur in continuare pe cetatenii Falciului ca voi fi activ si prompt in rezolvarea oricarei situatii“, a declarat, pentru bzv.ro, Neculai Moraru, primarul din Falciu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img