News Flash:

Ziua Mondială a Dansului celebrată la Penitenciarul Vaslui -FOTO

2 Mai 2018
5078 Vizualizari | 3 Comentarii

Stabilită în 1982 şi promovată de Consiliului Internaţional al Dansului, Ziua Mondială a Dansului este sărbătorită de milioane de dansatori profesionişti sau amatori în 29 aprilie, când este comemorată ziua de naştere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre.

Pentru a marca această Zi Specială, conducerea Penitenciarului Vaslui în colaborare cu instructorul licențiat de  Zumba® Fitness - Mircea Mocanu, a hotărât să le ofere persoanelor custodiate o experiență inedită - o clasă de STRONG by  Zumba®. Drept care, Duminică 29 Aprilie de la ora 10, a avut loc, pe unul dintre terenurile de sport din incinta Penitenciarului, acest eveniment, din câte știm noi unic în lume, la care au participat 50 de persoane private de libertate repartizate in regimurile deschis și semideschis. 
“ Apreciem că desfăşurarea unor activităţi de educaţie, asistenţă psihologică şi socială cu parteneri din cadrul comunităţii, conduce, pe de o parte la valorificarea oportunităţilor de îmbunătăţire a imaginii de sine, la creşterea încrederii în propria persoană şi în cei din jur, la situaţii noi de învăţare şi de exersare a conduitelor prosociale de către persoanele custodiate, iar pe de altă parte, determină sensibilizarea membrilor societăţii în raport cu problematica reintegrării sociale a persoanelor aflate în executarea unei pedepse privative de libertate. “, au subliniat autoritățile. 

STRONG by  Zumba® este cel mai nou fenomen în materie de fitness lansat de compania ZUMBA; acesta este un program de tip HIIT ( High Intensity Interval Training ), care  nu este bazat pe dans, totuși muzica - special concepută, fiind folosită pe fundal ca și factor motivațional. 

La finalul clasei, Mircea Mocanu a declarat : 
“ A fost o experiență extraordinară ! Grupul a fost foarte receptiv și implicat; am făcut sport, am strigat, am râs și ne-am despărțit prieteni. Cu siguranță acest eveniment va rămâne în istorie și va fi un deschizător de porți pentru tot mai multe activități de gen în interiorul Penitenciarelor de peste tot in lume. “

Galerie Foto

2F4025BF_7F87_4D75_9400_AD8FF018622E.jpeg
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

lica  | #10139
AM AUZIT CA DE CAND doamna (cu ghilimele) psiholog ZAVATE lucreaza la penitenciar se joaca ZUMBA zilnic pe sub birourile sefilor !!!!deh, cauta cazare !!!!!
Anonim  |  #10140
Lică, p...ă mică, mai bine ți ai vedea de viața ta de om frustrat si nemulțumit, si las o pe dna Genoveva in pace....!
LICA  | #10141
Deci o cunosti pe DOAMNA Genovesa,stii atunci ca nu prea i place p..la mica ca doar de aia ii plac fotbalistii !Eu sunt femeie deci ....nu am p.la ! Pe a ta isa sigur a cunoscut o ! Sa fit fericiti !!!!!!
Adauga comentariu

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1497 (s) | 34 queries | Mysql time :0.062470 (s)