vineri, 29 martie, 2024

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, sărbătorită la Centrul de Transfuzie Sanguină al MApN

Distribuie:

Publicat:

Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, sub deviza "Donatori de sânge, daţi vieţii o şansă!", la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină "Colonel profesor doctor Nicolae Nestorescu'', situat în incinta Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" din Capitală, va avea loc luni, 14 iunie, de la ora 10.30, o activitate de donare de sânge.

Evenimentul este organizat de Centru – aflat în subordinea Direcţiei Medicale a M.Ap.N., în colaborare cu Patriarhia Română – prin voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională "Prof. Dr. C.T. Nicolau" şi Centrul de Transfuzie Sanguină al Municipiului Bucureşti.

Vor participa la acţiune şi vor dona sânge studenţi ai Institutului Medico-Militar, ai Academiei Tehnice Militare "Ferdinand I" şi ai Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", militari de la Brigada 30 Gardă "Mihai Viteazul", reprezentanţi ai Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

***

Centrul de Transfuzie Sanguină "Colonel profesor doctor Nicolae Nestorescu'' este singurul centru de transfuzie din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională. Acesta furnizează sânge atât spitalelor militare, cât şi celor civile, iar donatori pot fi, deopotrivă, militari şi civili.

În fiecare an, la 14 iunie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prilej de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge, dar şi de a mulţumi donatorilor de sânge voluntari, anonimi şi neremuneraţi, pentru gestul lor de a salva vieţi.
Ziua Mondială a Donatorului de Sânge s-a celebrat pentru prima dată în anul 2004, la Johannesburg, Africa de Sud.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img