miercuri, 24 aprilie, 2024

Ziua Porților Deschise la Poliție și Jandarmerie, pe placul elevilor participanți la Zilelor Culturale ale Bârladului, ediția 2022

Distribuie:

Publicat:

Ziua de 18 mai 2022 a reprezentat o premieră absolută în programul activităților Zilelor Culturale ale Bârladului: porți deschise la Poliție și Jandarmerie pentru toți elevii.

După succesul militarilor Garnizoanei Bârlad, care pe 13 mai au organizat pentru prima dată în cadrul unei ediții a Zilelor Culturale o zi a porților deschise, astăzi a venit rândul polițiștilor și jandarmilor să fie „asaltați” de întrebări și vizite ale elevilor din localitate. Cele două instituții s-au pregătit exemplar și au organizat pe platoul din Parcul Teatrului „V. I. Popa” un laborator de educație rutieră și un stand de prezentare a tehnicii din dotare. Evident, nu au lipsit interacțiunile cu cei mai mari dintre elevi, care s-au arătat interesați de cariera de polițist sau jandarm și care au putut afla care sunt ofertele educaționale ale unităților de învățământ cu specific militar. Sute de alți elevi din localitate au avut șansa, totodată, de a afla „direct de la sursă” care este importanța unei structuri de forță a statului în menținerea siguranței cetățenilor săi. Așa cum era de așteptat, cei mai entuziasmați au fost băieții, care au avut ocazia de a lua contact cu armamentul și celelalte mijloace de intervenție folosite de personalul Inspectotarului Județean de Jandarmi Vaslui, însă nici fetele nu s-au dat în lateral când a venit vorba de a proba caschete sau de a se suprinde în instantanee ținând în mână un scut. La rândul lor, polițiștii Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui le-a înmânat vizitatorilor pliante informative, iar cei mai mici elevi au primit „stimulente” sub forma de autocolante cu mesajul „Fii atent la trafic!”.

Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, a transmis felicitări conducerilor celor două inspectorate pentru organizare și le-a mulțumit public polițiștilor și jandarmilor participanți. Imaginile suprinse nu mai au nevoie de alte comentarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img