News Flash:

„ ZIUA PORTILOR DESCHISE” IN SCOLILE BARLADENE

28 Februarie 2017
1333 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Educatiei a aprobat metodologia si calendarul de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2017-2018. Potrivit comunicatului ministerului Educatiei, in clasa pregatitoare pot fi inscrisi copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august 2017, inclusiv. La solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2017, inclusiv, pot fi inscrisi daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare.

Prima etapa de inscriere a copiilor in invatamantul primar (completarea/depunerea cererilor) incepe in data de 27 februarie si se incheie in data de 16 martie. A doua etapa se desfasoara intre 24 si 30 martie.                     

Fiecare unitate de invatamant in care se organizeaza clasa pregatitoare are obligatia sa organizeze Ziua portilor deschise intr-una din zilele din intervalul 23 februarie - 2 martie. Cu acest prilej, parintii si copiii vor putea vizita spatiile scolare si vor putea discuta cu cadrele didactice.
Fiecare locuinta este arondata unei unitati de invatamant din proximitate - scoala de circumscriptie. Inspectoratele scolare judetene, respectiv Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti au responsabilitatea organizarii sau, dupa caz, a reorganizarii circumscriptiilor. Nu in ultimul rand, inspectoratele scolare vor solutiona orice situatie legata de inscrierea in invatamantul primar, in interesul educational al elevului si in limitele legii.

Inspectoratele scolare si unitatile de invatamant au obligatia de a asigura permanent, corect si cat mai rapid informarea si consilierea parintilor pe tema prevederilor legii si ale metodologiei.

Circumscriptiile scolare, planul de scolarizare, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate, perioada de desfasurare a evaluarii dezvoltarii psihosomatice, precum si adresele unitatilor/institutiilor la care se desfasoara evaluarea psihosomatica vor fi afisate pe site-urile inspectoratelor scolare judetene/Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, precum si ale unitatilor de invatamant (daca exista).

Reamintim faptul ca invatamantul primar este obligatoriu si cuprinde clasa pregatitoare si clasele I-IV. Numarul de locuri alocate, prin cifra de scolarizare, pentru clasa pregatitoare in invatamantul de stat, este mai mare sau egal cu numarul copiilor care au implinit varsta pentru a incepe invatamantul primar, asigurandu-se, astfel, scolarizarea tuturor copiilor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1063 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036401 (s)