News Flash:

Ziua Portilor Deschise la AJOFM Vaslui

10 Decembrie 2013
1987 Vizualizari | 0 Comentarii
locuri munca
Cu ocazia implinirii a 15 ani de la infiintarea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, la sediul Agentiei Judetene Vaslui se va organiza „Ziua Portilor Deschise". Cu aceasta ocazie, AJOFM si-a prezentat principalele directii de activitate de la infiintarea, in 1998, pana azi.

Marti, 10 decembrie 2013, incepand cu ora 9.00, AJOFM Vaslui va organiza „Ziua Portilor Deschise" la sediul institutiei din Vaslui, Strada Spiru Haret nr. 5. “Actiunea este organizata pentru a oferi posibilitatea tuturor beneficiarilor sau potentialilor beneficiari ai Serviciului Public de Ocupare, respectiv angajatori, persoane aflate in cautarea unui loc de munca, reprezentanti ai societatii civile, sa cunoasca, din interior, modul in care isi desfasoara activitatea AJOFM Vaslui", a declarat directorul executiv al AJOFM Vaslui, Daniel Olteanu.

Pe 10 decembrie 2013 se implinesc 15 ani de la infiintarea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca. In toata aceasta perioada, AJOFM Vaslui a avut ca obiective principale: stimularea ocuparii fortei de munca si cresterea gradului de ocupare, prevenirea somajului si acordarea de servicii de formare profesionala persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca. Asigurarea egalitatii de sanse si combaterea discriminarii pe piata muncii, cresterea incluziunii sociale si protectia persoanelor in cadrul sistemului asigurarilor pentru somaj sunt alte obiective aflate in atentia AJOFM. Odata cu acceptarea Romaniei in spatiul european, au aparut si alte provocari, printre care facilitarea liberei circulatii a lucratorilor in statele UE si alte state cu care Romania a incheiat tratate, acorduri, conventii si intelegeri si sprijinirea cetatenilor romani in vederea incadrarii in munca in statele cu care Romania are incheiate acorduri bilaterale in domeniul fortei de munca.

Pentru realizarea obiectivelor sale, AJOFM Vaslui a implementat politici si programe de ocupare a fortei de munca, a furnizat servicii de prevenire a somajului, a organizat servicii de formare profesionala, a acordat servicii de informare, consiliere si orientare profesionala, a asigurat stabilirea, plata si evidenta drepturilor banesti suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj, a acordat servicii de mediere a fortei de munca in tara si strainatate, a organizat evenimente privind selectia si plasarea fortei de munca, a subventionat locuri de munca pentru categorii devaforizate de someri incadrati in munca, a implementat proiecte cu finantare europeana legate de piata muncii si modernizarea serviciului public de ocupare, a acordat stimulente financiare somerilor care s-au incadrat in munca si a coordonat alte masuri active in vederea cresterii gradului de ocupare din judetul Vaslui. “AJOFM Vaslui multumeste, cu aceasta ocazie, partenerilor de pe piata muncii, clientilor si colaboratorilor si, nu in ultimul rand, mass-mediei locale pentru sprijinul acordat actiunilor derulate la nivelul pietei muncii vasluiene" a declarat Daniel Olteanu, director executiv al AJOFM Vaslui.

vaslui ajofm
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037816 (s)