News Flash:

'Ziua portilor deschise' la BNR. Publicul poate vedea lingouri si monede de aur

17 Aprilie 2019
767 Vizualizari | 0 Comentarii
media 152891197336223600

Banca Națională a României (BNR) sărbătorește, miercuri, 139 de ani de la înființare prin „Ziua porților deschise”, ocazie cu care le deschide vizitatorilor Palatul Vechi (București), sucursale regionale și agenții din țară. La București, publicul poate vedea o parte din Tezaurul BNR, potrivit Mediafax.

Situat în Centrul Vechi din București, cu intrare din Str. Lipscani, Palatul Vechi va fi deschis publicului larg între orele 11:00 și 19:00, interval orar, când le vor fi deschise vizitatorilor sucursale regionale și agenții ale BNR din țară.

În București, publicul poate vizita Muzeul BNR și o colecție de lingouri și monede de aur din Tezaurul BNR, Sala Consiliului de Administrație și vechiul cabinet al Guvernatorului, Sala de Marmură, colecția numismatică și expozițiile „Istoria leului”, „Banca Națională a României și Marea Unire”, „Istoria bancnotei românești” și „TezAur”.

Amenajată în cadrul Muzeului BNR, expoziția permanentă „TezAur” pornește de la imaginea Pământului ca depozitar al zăcămintelor de aur, iar vizitatorii vor descoperi informații despre metalul nobil și vor putea admira lingouri autentice din aur și monede din aur din Tezaurul BNR. Expunerea este completată cu exemple de tipuri de zăcăminte aurifere - un filon aurifer și flori de mină, conținând elemente native de aur pe matrice de cuarț.

Publicul larg va avea acces, în egală măsură, la informații referitoare la istoria, arhitectura şi identitatea BNR și va primi un set de materiale cu imagini și informații succinte despre fondatorul băncii, Eugeniu Carada, despre Palatul Vechi al BNR și istoria monedei naționale.

În plus, publicul larg poate vizita, în cursul aceleiași zile, sediul istoric al BNR, precum și sucursalele regionale din Cluj, Constanța, Dolj, Timiș și agențiile BNR din Argeș, Bacău, Bihor, Galați, Gorj, Maramureș, Mureș, Sibiu și Suceava.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1058 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041396 (s)