News Flash:

Ziua Sfantului Hristofor, ocrotitorul transportatorilor rutieri din Romania

25 August 2014
1311 Vizualizari | 0 Comentarii
La cererea Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri (UNTR) din Romania, Sfantul Mucenic Hristofor a fost declarat ocrotitor al transportatorilor rutieri din Romania. La cererea UNTRR, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) a hotarat ca Sfantul Mucenic Hristofor sa fie declarat ocrotitorul transportatorilor.

"Asociatia noastra isi exprima recunostinta si profunda multumire fata de aceasta hotarare a BOR, prin care breasla transportatorilor rutieri din Romania, reunind peste 30.000 de firme cu obiect de activitate principal transportul rutier de marfa si de persoane si peste 200.000 de angajati, se va simti mai ocrotita in desfasurarea activitatilor sale, nu de putine ori pline de neprevazut si de riscuri.

UNTRR, in calitate de organizatie profesionala si patronala, neguvernamentala care apara si promoveaza interesele transportatorilor rutieri, va sarbatori in fiecare an cu adanca bucurie ziua de 9 mai, data la care se praznuieste Sfantul Mucenic Hristofor - Patronul Transportatorilor. UNTRR alaturi de parteneri incearca sa celebreze aceasta zi ca o sarbatoare a profesiei si a muncii tuturor celor care traiesc alaturi de familiile lor in aceasta profesie, prin organizarea unui festival al transportatorilor, T-festival, care in 2015 va ajunge la a III-a editie si va fi organizat in perioada 8 - 10 mai 2015 in Bucuresti.

De asemenea, UNTRR a solicitat binecuvantarea si sprijinul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel pentru reluarea unei vechi initiative a asociatiei noastre de a ridica un monument al transportatorilor si, totodata, de a evalua posibilitatea ridicarii unei biserici cu hramul Sfantul Hristofor, usor accesibila celor patronati", spun reprezentantii UNTR.

untr untrr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1331 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016659 (s)