vineri, 29 martie, 2024

Ziua zero pentru Liviu Dragnea! Avocatii sefului PSD, asteptati de procurorii anticoruptie

Distribuie:

Publicat:

Este zi de foc la sediul Directiei Nationale Anticoruptie! Avocatul lui Liviu Dragnea, Maria Vasii este asteptata astazi la DNA pentru a studia dosarul Tel Drum, anunta Antena 3. Asta dupa ce Directia Nationala Anticoruptie i-a aprobat, recent, cererea liderului PSD de  a verifice documentele pe care magistratii le-au strans de-a lungul timpului.

Liderul social-democratilor nu a fost audiat pana la acest moment, desi s-a prezentat de doua ori la sediul DNA. Procurorii DNA au pus sechestru asigurator pe averea presedintelui Camerei Deputatilor Liviu Dragnea. Masura a fost dispusa in dosarul Tel Drum, in care politicianul este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, de fraude europene si abuz in serviciu, fapte care ar fi fost comise in perioada in care era presedintele Consiliului Judetean Teleorman.

Procurorii au decis aceasta masura pana la concurenta sumei de 127.547.366 lei, aproximativ 28,2 de milioane de euro, prejudiciul retinut de procurori in cazul liderului PSD.

Potrivit DNA, Liviu Dragnea, presedintele CJ Teleorman la data faptelor, este cercetat pentru constituire de grup infractional organizat, doua infractiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

In dosar mai sunt urmarite penal alte opt persoane pentru fapte similare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img