News Flash:

Ziua ZERO pentru Mircea Sandu si Dumitru Dragomir! Azi se da verdictul final intr-un celebru dosar

31 Mai 2017
914 Vizualizari | 0 Comentarii
Curtea de Apel Bucuresti ar putea da, miercuri, sentinta definitiva in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova, in care fostul presedinte al FRF Mircea Sandu si fostul presedinte al LPF Dumitru Dragomir au fost condamnati in prima instanta la cate trei ani inchisoare cu suspendare, fiind obligati sa plateasca despagubiri de 240 milioane euro, informeaza agerpres.ro.  La ultimul termen al procesului, desfasurat pe 17 mai, un procuror de la DNA a cerut ca Mircea Sandu si Dumitru Dragomir sa fie condamnati la pedepse maxime pentru abuz in serviciu si folosirea influentei ori autoritatii persoanei care indeplineste o functie de conducere.  Fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal Mircea Sandu si fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir au fost condamnati de Tribunalul Bucuresti, in iunie 2016, la cate trei ani inchisoare cu suspendare.  Potrivit deciziei TB, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost obligati sa plateasca in solidar cu FRF si LPF despagubiri catre SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA in valoare de 1.084.592.000 lei (aproximativ 240 milioane euro). 
Cei doi au fost trimisi in judecata in iunie 2013 pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata; folosirea influentei ori autoritatii persoanei care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite si sustragere de sub sechestru.  De asemenea, au fost deferite justitiei atat FRF, cat si LPF pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata si sustragere de sub sechestru. Procurorii au retinut ca, in data de 20 iulie 2011, la o sedinta a Comitetului Executiv al FRF s-a hotarat excluderea provizorie a SC Fotbal Club U Craiova SA, club al carui patron era Adrian Mititelu, din cauza incalcarii grave a statutului federatiei, fara a se detalia si motiva in ce au constat incalcarile si gravitatea lor. 

"Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea careia nu s-au respectat prevederile statutare, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, in calitatea lor de conducatori ai FRF, respectiv ai LPF, si-au folosit influenta si autoritatea fata de ceilalti membri ai Comitetului Executiv al FRF. Convingerea membrilor Comitetului Executiv s-a format doar pe baza materialului succint incheiat de un consilier juridic si pe sustinerile celor doi reprezentanti ai FRF, respectiv LPF - Mircea Sandu si Dumitru Dragomir. La baza acuzatiilor formulate impotriva SC Fotbal Club U Craiova SA au stat o serie de actiuni civile intentate de club fostului antrenor si manager, actiuni care au fost prezentate, in mod nereal, ca fiind indreptate impotriva Federatiei, ceea ce a fost considerat de cei doi inculpati drept incalcare grava a statutului", explica DNA. 

Potrivit procurorilor, desi masura urma sa fie supusa validarii Adunarii Generale a FRF, ea fiind una provizorie, Comitetul Executiv a stabilit ca respectiva hotarare intra in vigoare de la data adoptarii sale - 20 iulie 2011. 

"Ulterior, la data de 25 iunie 2012, printr-o sentinta civila, Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca masura excluderii provizorii a Clubului U Craiova a fost adoptata cu 'un manifest exces de putere, iar prin punerea sa in aplicare s-au produs deja consecinte iremediabile din punct de vedere material si al activitatii sportive, care se perpetueaza in timp'. Concret, urmare a deciziei de excludere a Fotbal Club U Craiova SA din FRF, contractele civile dintre aceasta si jucatorii sai de fotbal au fost desfiintate, iar jucatorii au fost legitimati la alte cluburi sportive, fara nicio contraprestatie aferenta drepturilor federative ale acestora. Toate acestea, in conditiile in care drepturile federative fusesera puse sub sechestru legal, aplicat pe seama clubului craiovean, ca urmare a existentei unor obligatii fata de bugetul statului", sustin procurorii. 

DNA amintea ca, in 31 ianuarie 2011, Directia Generala a Finantelor Publice Dolj dispusese sechestrarea bunurilor mobile ale clubului si totodata indisponibilizase 39 de jucatori de fotbal care aveau incheiate contracte civile, sub aspectul valorii de contract, ca drepturi federative apreciate la suma de 15,8 milioane lei.

curtea apel bucuresti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1538 (s) | 35 queries | Mysql time :0.037063 (s)