News Flash:

Zona METROPOLITANA din apropierea municipiului VASLUI devine ACTIVA

10 Martie 2015
2056 Vizualizari | 1 Comentarii
Municipalitatea primarului Vasile Paval strange randurile in jurul zonei numite METROPOLITANA, pentru a putea accesa fonduri consistente si pentru a derula proiecte de anvergura. Pentru acest lucru, cele 11 comune care fac parte din asa numita zona Metropolitana, vor pune pe hartie cele mai serioase proiecte pentru a obtine finantarea in anii urmatori.

 In contextul demararii depunerii de proiecte pe bugetul Uniunii Europene 2014 – 2020, Zona Metropolitana va juca un rol major in accesarea finantarilor nerambursabile.

„Din aceasta saptamana, Zona Metropolitana este functionala. Ne vom intalni pentru prima oara si vom discuta care sunt proiectele pe care le avem in vedere pentru zona noastra. Aceste proiecte vor avea o valoare mult mai mare, deoarece la implementarea programelor de dezvoltare vor participa mai multe localitati”, a spus Vasile Paval.

Zona Metropolitana a fost constituita si aprobata de catre Consiliu Local Vaslui, in luna aprilie a anului 2014. Conform legilor in vigoare, municipiile si resedintele de judet pot forma zone metropolitane cu ajutor localitatilor din apropriere, fie ele rurale sau urbane. Prin urmare, municipiul Vaslui impreuna cu Consiliul Judetean si cele 11 comune din jurul orasului (Balteni, Delesti, Laza, Lipovat, Muntenii de Jos, Muntenii de Sus, Puscasi, stefan cel Mare, Tanacu, Valeni si Zapodeni) formeaza o zona Metropolitana perfect functionala.

Menirea fireasca a unei astfel de initiative ar putea insemna: cresterea numarului locurilor de munca, modernizarea transportului in comun, infrastructura de calitate, precum si cresterea capacitatii de absolvire a finantarilor nerambursabile din fonduri europene.

zona metropolitana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0842 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026040 (s)