joi, 28 martie, 2024

ZUMBA IN RECREATIA MARE!

Distribuie:

Publicat:

O actiune inedita are loc in pauza mare pe platoul liceului teoretic „ Mihai Eminescu” din Barlad. Adolescentii spun prezent in numar mare si danseaza , respectiv se misca, facand zumba.                          
Rares Popa este elevul care s-a gandit la aceasta activitate, iar demersul acestuia a fost sustinut si de profesorul de educatie fizica, Cristi Mozara.  
 „Ideea a plecat de la mine si de la domnul profesor de sport (Cristi Mozara), activitatea se desfasoara in pauza mare pentru 10-15 minute, timp in care elevii urmeaza pasii de dans ce le sunt aratati de un dansator al liceului (Stefan Curelaru). Aceasta activitatea am hotarat sa o desfasuram pana sfarsitului anului scolar si dorim sa o continuam si in anii ce urmeaza, ca urmare a feedback-ului pozitiv pe care l-am primit de la elevii Liceului Teoretic  “Mihai Eminescu”. Acestia sunt foarte incantati de idee si de la 10 dansatori cati au venit in prima zi, am ajuns la peste 100 de dansatori pe care i-am avut in aceasta saptamana, in ciuda vremii care a fost destul de neprielnica. Scopul acestei activitati este de a se destinde prin muzica si dans atat elevii, cat si profesorii, si poate cu aceasta ocazie vor prefera sa danseze 10 minute, in loc sa fumeze in acest timp. Noi facem un apel si la conducerile celorlalte unitati de invatamant din judet, deoarece am primit mesaje din partea elevilor de la licee din tot judetul. Speram ca aceasta activitate sa fie implementata la nivel national intr-o buna zi” ne-a declarat Rares Popa.                                                                                                                                                                     
CE ESTE ZUMBA?   
Zumba este un program de fitness inspirat din dansurile latino si creat de catre cunoscutul dansator si coregraf columbian, Alberto “Beto” Perez, in cursul anilor ’90. 
Ea implica o combinatie intre elemente ce tin de dans si elemente din sfera aerobicului. Coregrafia acesteia incorporeaza miscari de hip-hop, soca, samba, salsa, merengue, reggaeton, mambo, arte martiale, si chiar bollywood, respectiv dans din buric. Sunt incluse si exercitii de squat si streching.
Dupa succesul pe care l-a cunoscut in SUA s-a raspandit cu rapiditate in intreaga lume, astfel incat, in iulie 2009, programul de dance-fitness a ajuns sa fie predat de 30.000 de instructori autorizati in 40.000 de locatii din 75 de tari, din Canada pana in China. In Romania au aparut primele clase autorizate  in 2010, in locatii precum Bucuresti, Sibiu, Cluj, Oradea, Alba-Iulia, Brasov, fiind in continua extindere. 
Zumba nu percepe taxe pentru dreptul de autor, intructorii autorizati, odata instruiti, fiind liberi sa anteneze in orice club de fitness. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img